27 Mayıs 2008 Salı

Windows Xp Cd'sine Services Pack 3 Nasıl Entegre Edilir.(Programlı)



Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi Windows XP için Microsoft Service Pack 3 Türkçe yayınladı. Bu paket bir çok yenilik ve güncelleştirmeyi içerisinde barındırıyor. Bundan sonraki Windows XP kurulumlarımız için işletim sistemimiz kurduktan sonra Service Pack 3‘ü yüklemektense, bu paketi Windows Xp Cd‘mizin içerisine nasıl entegre edeceğimizi görelim.

Şimdi bu işlemi gerçekleştirmek için nelere ihtiyacımız var onların bir listesini çıkartalım;


nLite 1.4.1 Final



Tanıtım:
nLite, normalde silinemeyen Windows bileşenlerini silmek, temiz bir kurulum CD'si hazırlamak veya sanal makinelerde denemeler yapmak için imaj dosyaları oluşturabilmek için kullanableceğiniz bir yazılımdır.
nLite'ın en önemli özelliği, Windows içindeki istenmeyen eklentilerin kaldırılması. Yani bu yazılım ile Microsoft'un size direttiği tüm eklentileri ve programları kolaylıkla temizleyebilir, üstelik bu eklentileri hiç içermeyen yeni kurulum CD'leri de hazırlayabilirsiniz.

Programın Özellikleri :
# Servis Paketi entegrasyonu
# Eklenti bileşenlerini temizleyebilme
# Kolay kurulum
# Sürücü entegrasyonu
# Güncelleme entegrasyonu
# İnce Ayarlar
# Yamalar
# ISO dosyası oluşturabilme özelliği

Program Hakkında Detaylar :
# anımlama Becerisi : Programı eğer SP1 veya SP2 içeren kurulum klasörünüze açarsanız, bu eklentileri tanıyıp kendini ona göre yapılandırabiliyor. Böylece, herhangi bir işlem yapmadan önce size uyarı verip bir dosyayı bozmanıza ya da Windows uyarısı gelmesine de engel oluyor. Tabii sadece kurulum için değil, mevcut Windows sisteminize de müdahale edebiliyor. SP1 ve 2'yi de tanıdığı için herhangi bir karışıklık veya bozukluk da yaratmıyor.
# Özelleştirme/Küçültme : Sürümüne ve diline bağlı olmadan Tüm Windows versiyonlarındaki dahili bileşenleri temizleyebilir ve doğal olarak da sisteminizdeki gereksiz yer ve hafıza işgallerine son verebilirsiniz.
# Gelişmiş Ayarlar : Program içerisindeki gelişmiş seçenekler ile Windows kaynağınıza zarar vermeden veya Aktivasyonu bozmadan tüm düzenleme işlemlerini başarı ile gerçekleştirebilirsiniz.
# ISO Oluşturabilme : Programın dahili ISO oluşturabilme desteği ile, Tertemiz bir Windows Kurulum CD'si hazırlayabilirsiniz.



Microsoft Windows XP Service Pack 3 Türkçe

nLite v1.4.1 Final | Installer | 2.42 MB

http://s3.dosya.cc/nLite1.4.1Final.rar.html

http://www.divshare.com/download/4436783-b7d

http://www.dosyaupload.net/download.php?file=950005

http://www.megafileupload.com/en/file/62583/nLite-1-4-1-Final-rar.html

http://www.mediafire.com/?wgbpsuo9gm2

Microsoft .NET Framework Sürüm 2.0

Bütün bu araçları temin ettikten sonra adım adım işlemlerimizi yapmaya başlayabiliriz.

İlk adım olarak Windows Xp Cd‘mizi içeriğini aktaracağımız bir adet klasör oluşturacağız. Bu klasörü oluşturmak için eğer var ise hard disk’inizin “D” bölümünü tercih ediniz. Klasörümüzün ismini “WINXPSP2CD” olarak veriyoruz. Klasörümüzü oluşturduktan sonra Windows XP Cd’mizin içeriğini tamamen bu klasöre aktarıyoruz. (Bu işlemi yapmadan önce “Gizli Dosya ve Klasörlerin” görünür olduğuna ve “Sistem Dosyalarının Korunmasının” devre dışı olduğundan emin olmalıyız. Bu işlem için “Denetim Masası–>Klasör Seçenekleri–>Görünüm” adımlarını izleyerek buradaki seçeneklerimizi kontrol ediyoruz.)

Şimdi indirmiş olduğumuz nLite aracımızın kurulumunu yaptıktan sonra çalıştırıyoruz. Açılan pencereden kullancağımız dili seçiyoruz ve Devam diyoruz.



Bu ekranda Gözat butonundan kopyalamış olduğumuz Windows Xp içeriğini kopyaladığımız klasörü gösteriyoruz ve Devam ile ilerliyoruz.


Bu ekranda hiç birşey yapmadan devam ediyoruz.


Bu ekranda seçenekler karşımıza çıkıyor.


Servis Paketi ve Açılabilir ISO (ben işlem sonunda iso yapmak istediğim için siz çemeyedebilirsiniz) seçeneklerini seçip Devam diyoruz.


Bu ekranda Seç butonu ile Services Pack 3 dosyamızı gösteriyoruz.


Entegre işlemi...




Entegre işlemimiz tamamlanmış oldu.


Bu ekranda ben imaj istediğim için Imaj Oluştur otomatik geldi ancak Mod seçeneğinden siz isterseniz direkt Cd'ye yazdırabilirsiniz. Imaj oluşturmak için ISO Oluştur butonuna basıyoruz.


Imaj dosyası oluşuruluyor. Daha sonra Imaj dosyasını istersen,iz Cd'ye yazdırabilirsiniz.


Bitir diyoruz hepsi bu kadar...

0 yorum:

dizi haber guzel kadin Aşl sinema
 
Software Software Blogs - BlogCatalog Blog Directory
©Blogger Teması
EfesHosting | Karadeniz Sistem | TutkuForum